Osmanlı döneminde de tıpkı sünnet merasimleri gibi namaza başlama törenleri yapılır, namaza başlayan çocuğa güzel elbiseler giydirilip hediyeler verilirdi.

Bu güzel ve anlamlı geleneği yaşatmak ve bundan sonra namazlarını aksatmadan kılmaya gayret etmelerini sağlamak için bu yıl da 5. Sınıf öğrencilerimizle namaza başladık. “10 yaşındayım namaza başlıyorum”  sloganıyla yola çıktığımız etkinliğimizi, 22, Ekim 2017 Perşembe günü tüm 5.sınıf öğrencilerimizle gerçekleştirdik. Bu yıl 7.sini düzenlediğimiz etkinliğimizi Kocaeli’mizin merkezi camilerinden olan Fevziye Camii’nde gerçekleştirdik.

Değer Eğitimi öğretmenlerimiz öğrencilerimizle birlikte son hazırlıklarını tamamlamak için Ashabı Suffe ve Gazali sınıflarında toplandılar. Kız öğrencilerimiz özenle ütülenmiş beyaz başörtülerini, erkek öğrencilerimiz de beyaz takkelerini heyecanla taktılar. Her çocuğumuz nadide bir çiçek gibi olmuştu. Servis araçlarımıza salavatlar eşliğinde bindik ve Fevziye Camii’ne doğru yola çıktık. Yolculuk süreci öğretmenlerimizin tatlı anlatımları ve güzel ilahiler eşliğinde bizim için çok kısa sürdü.

Caminin kapısından içeri girdiğimizde öğrencilerimizin heyecanı ve mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Salavatlar eşliğinde Fevziye Camii içerisine girdiğimizde anne-babalarımız ve cami cemaatinin yoğun ilgisiyle karşılandık. Heyecanlı bekleyişimizi fark eden büyüklerimiz ilk önce bizleri hediyelerimiz ile buluşturdular. KOCAELİ İl Müftümüz Sinan CİHAN hocamızın ve İzmit İlçe Müftüsü Süleyman KÜÇÜK hocamızın namazı ikame eden nesillerin önemini anlattıkları sohbetlerini ilgiyle dinledik. Müzik öğretmenimizin eşliğinde getirdiğimiz salat-ü selamların ardından 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz hocamız da bizlere hitap etti. Hocamız, Rabbimizle kuracağımız en sağlam bağın namaz ile gerçekleşeceğini hatırlattı.

Cemaatle öğlen namazlarımızı da kıldıktan sonra yine salavatlar eşliğinde camiden ayrıldık.

Öğrencilerimizin milli ve manevi değerlerimize uygun olarak yetiştirilmesine ayrı bir önem gösteren kurumumuz geleneksel olarak gerçekleştirdiği "10 yaşındayım, namaza başlıyorum" etkinliği ile öğrencilerimizde ve toplum genelinde namaz ibadeti açısından farkındalık kazandırmayı amaçlamıştır. Katkı sağlayan velilerimize teşekkür ederiz.

“Rabbimiz, bizi namazı devamlı ve hakkıyla kılanlardan eyle..!” Amin.

1
2
3
13
4
5
7
9
10
8
6
11
12

Back to top