Birleşmiş Milletler destekli IDEA Kuruluşu tarafından "Dahi Türk olarak dünyaya gençliğine örnek gösterilen, T.C Başbakanlık tarafından ödüllendirilen Rana Demiriz" öğrencilerimizle kitapları ve yazarlık serüvenleri üzerine sohbet etti. Öğrencilerimize bir yazar olarak değil sizin Rana ablanız olarak karşınızdayım diye başladığı söyleşi çok samimi bir ortamda gerçekleşti.

"Ayasofya'da Bir Gece" kitabının yazılış öyküsünü ve çok özel bir anısını öğrencilerimizle paylaşan Rana Demiriz kendisine yöneltilen hem kitaplar hem de yazarlık serüveni ile ilgili sorulara samimi cevaplar verdi. 

"Ben şimdiye kadar bunları başardım fakat sizlerin çok daha iyisini yapacağınıza inanıyorum. Bunun için yapmanız gereken en önemli iş okumayı çok sevmektir" dedi. Öğrencilerimizle sohbet ederek kitaplarını da küçük okurları için imzalayan artık büyük bir abla olan Rana DEMİRİZ ile öğrencilerimiz arasında o kadar samimi bir hava oluştu ki: "Size sarılabilir miyim?" diye çekine çekine soran 6.sınıf öğrencilerimize Rana ablaları "tabi ki" diyerek kollarını açınca tam da bir abla kardeş görüntüleri ortaya çıktı. 

Özellikle genç yaşta bu kadar başarı ve esere sahip olmasının öğrencilerimizi çok etkilemiş nerdeyse yazarlık ve kariyer ile ilgili sorularla Rana ablalarını soru bombardımanına tutmalarına sebep olmuştu. Ayasofya'da Bir Gece, Endülüs'te Bir Hafta ve yeni çıkan Sarayda Bir Yıl kitaplarını imzalayan Rana DEMİRİZ bir sonraki yıl tekrar bir araya gelme sözü ile okulumuzdan ayrıldı.

h6
h1
h2
h3
h4
h5

Back to top