Karakter Eğitimi “Sorumluluk” değeri kapsamında gıda israfına karşı öğrencilerimizi bilinçlendirmek, farkındalıklarını arttırmak ve israfın önüne geçmek amacıyla bir proje yarışması düzenlenmiştir.

Nadide Okulları, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımı ile yapılacak ödüllü proje yarışmamızda son teslim tarihimiz 24 Aralık olarak belirlenmiştir.

Gıda israfı bütün dünyanın çözülemeyen büyük bir problemidir. Her bir ferdin ayrı ayrı bilinç ve farkındalığının arttırılması ile mesafe alınabilecek israf hususunda Müslüman olarak da sorumluluklarımız bulunmaktadır. İsrafın önlenmesi hususunda Rabbimiz tarafından aşağıdaki şekilde emir verilmiştir.;

"Yiyiniz, içiniz, fakat israf etmeyiniz. Çünkü Allah israf edenleri sevmez..!" A'raf Suresi 31. ayeti kerime.

Bizler de Nadide Okulları olarak öğrencilerimiz başta olmak üzere toplumda farkındalık oluşturmak adına bu etkinliğimizi planladık. Öğrencilerimiz güncel yaşantılarında israfın önlenmesi ile ilgili uygulanabilir projeler üreterek bunları aşağıda bağlantısını paylaştığımız formatta düzenleyerek bizlerle paylaşabilirler.

Bu çalışmada öğrencilerimizden öncelikle beklediğimiz proje hedefi; öğrencilerin öncelikle okul (yemekhane) / ev yaşamlarındaki israfın engellenmesine yönelik uygulanabilir projelerdir.

Proje Yarışmasının sorumlusu Değer Eğitimi Zümremiz'dir. Zümre Başkanımız Fatma Açıkgöz'den detaylı bilgi ve yönlendirme alabilirsiniz.

Sizlerin de gıda israfına son verecek, uygulanabilir projelerinizi bekliyoruz.

Proje raporu ve değerlendirme formu için tıklayınız.

gidab
gidac
gidaa
gida1

Back to top