Fen Bilimleri Zümresinin hazırladığı “FeN CaFe” etkinliği çok renkli görüntülere sahne oldu. Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlik tüm ortaokul tarafından büyük ilgi gördü. Öğrencilerimiz element sembolleri yazılı kekleri elementin adını söyleyerek satın aldılar.

Elementlerin kullanım alanları, girdikleri tepkimeler ve özellikleri hakkında sohbet edilen FeN CaFe’de alışveriş yapan öğrencilerimizin ilginç diyalogları dikkat çekti. Helyum yazan keki satın alan bir öğrencimiz, yediğinde sesinin değişip değişmeyeceğini sorarken, helyum gazının ses değiştirme özelliğini diğer arkadaşları ile paylaştı. Demir elementinin sembolünü yazan keki alan öğrencimiz, yediğinde mıknatıs ile yaklaşırlarsa çekim alanına girebileceğini söyledi. Altın sembolü yazan keki geçen yıl almaya yetişemeyen idarecimiz bu sene erken davranarak altın kekin sahibi oldu.
8. sınıflar elementlerin tepkimeye girdiklerini de öğrendiklerinden dolayı, yanıcı özelliği olan hidrojen ve yakıcı özelliği olan oksijen yazan keki yediğinde söndürücü özellik gösterip göstermeyeceğini konuştu.

fen1
fen2
fen3
fen4
fen5
fen6
fen7

Back to top