Sağlıklı beslenme ve fiziksel olarak aktif olabilme çocukluk çağlarından itibaren alışkanlık haline getirilmesi gereken bir davranış biçimidir. Bu davranış sayesinde çocuk gününü daha mutlu, sağlıklı ve enerjik geçirir. Derste anlatılanları çabuk kavrar, derste uykusu gelmez ve gün içerisinde enerjisi düşmediği için gergin ve mutsuz olmaz. Sağlıklı ve mutlu nesiller yetiştirme gayreti içerinde olan kurumumuz Beslenme Dostu Okul Projesi’ne dahil olmuştur.


 Beslenme Dostu Okul Projesi sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin önemine duyarlılık gösteren nesillerin yetişmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın ortak geliştirdiği bir projedir.Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortak yürüttüğü bu proje kapsamında Özel Nadide Eğitim Kurumları "Beslenme Dostu Okul" seçildi. Okullarımız, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından sürekli denetlenmektedir. Denetlemelerde kantinlerimizde satılan ürünlerin belli standartlar dahilinde olup olmadığı kontrol edilmektedir. Okul kantinlerimizde beslenmeye katkısı olmayan ancak öğrencilerimize cazip geldiği için tüketmek isteyebilecekleri gıdalar  -şekerli, kolalı, gazlı içecekler, cipsler, şekerlemeler ve çikolatalar- satılmamaktadır.
Ayrıca, okullarımız temizlik ve hijyen açısından da belirli kriterler esas alınarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sürekli denetlenmektedir. Bu denetlemeler neticesinde, kurumlarımız uygun hijyen koşullarını sağladığı için “Beyaz Bayrak ve Sertifika’’sı ile ödüllendirilmiştir.
Okul Müdürümüz Mümtaz ALKAN  “Beslenme Dostu Okul Projesi “sertifikasını Gıda Mühendisimiz Ayşe ŞAHİN’ e taktım ederek başarılarının devamını diledi. Akabinde “Beyaz Bayrağı” sertifikasını Kampüs Amiri Salim ÖZEL’ e , Teknik Servis Amiri İbrahim KANAT’a, Temizlik Personel Şefi  Fatoş ÇAKIR’ a taktim ederek özverili çalışmaları için ayrıca teşekkür etti.

K2
K3
K4
K5
K6
K7
K8

Back to top