İyi yapılmış bir turşuyu yemenin keyfine doyulmaz, ama turşuyu tutturması zordur. Su, tuz, sirke, şeker, limon gerekir ve bunların birbirine oranları da turşunun kalitesini belirler. Turşu yapmanın amacı, asitli bir ortam sağlayarak meyve ve sebzeleri korumaktır. Tuz ve sirke, ortamda çürükçül bakterilerin ve küflerin çoğalmasına engel olur.

Tuzu az konulursa meyve ve sebzeler çürümeye neden olan bakterilerin ortamda çoğalması nedeniyle bozulur; turşu amacına ulaşamaz. Sebze ve meyvelerin zevkle yenilen turşulara dönüşmesini ise sirkede doğal olarak bulunan bakteriler sağlar. Faydalı bakterilerin günlük hayattaki yerini görebilmek için 5. Sınıflarımız ile turşu yaptık Böylece konunun daha kalıcı olması sağlandı.

20191128_094142
20191128_094300
20191128_094318
20191128_095354
IMG-20191126-WA0007
IMG-20191126-WA0009
IMG-20191126-WA0011
IMG-20191126-WA0013

Back to top