Beden Eğitimi ve Spor derslerinde, Karakter eğitimimiz kapsamında sorumluluk ayı temasında, öğrencilerimize kendilerine, çevrelerine, bedenlerine, ailelerine karşı sorumlulukları ile ilgili hatırlatmada bulunuldu.

Birçok alanda çocukluktan yetişkinliğe hepimizin yerine getirmesi gereken davranışlar olduğunu paylaşıldı. Müslüman bir kişinin her gün yapması gereken günlük temizlik nelerdir? Sorusunu sorduğumuzda öğrencilerden; Sabah kalkınca el - yüz yıkamak, Dişlerimizi fırçalamak, Yemekten önce ve sonra ellerimizi yıkamak, Günlük duş almak, Temiz giysiler giymek, Her gün aynı okul tişörtünü giymemek,
Kirlileri kirli sepetine atmak, Yatağını toplamak, Temiz çorap giymek, Saçlarımızı taramak, cevapları alındı. Sıraladıkları cevaplar ile öğrencilerimizin bilinçli ve sorumluluklarının farkında oldukları her hallerinden anlaşılıyordu. Müslüman olmamızın bize verdiği bilinç ve “Temizlik imandandır” hadis-i şerifini düstur edinerek sorumluluklarımızı ertelememe ve zamanında yerine getirme kararlaştırıldı.

1517
1518
1519
1520
1521

Back to top