"Çocuklarınız 7 yaşına gelince onlara namazı öğretiniz, 10 yaşına gelince bıkmadan usanmadan ibretli söz ve kıssalarla onlara namazı anlatınız." Hadis-i Şerif
Osmanlıda tıpkı sünnet merasimleri gibi namaza başlama törenleri yapılır, namaza başlayan çocuğa güzel elbiseler giydirilip hediyeler verilirdi.

Bu güzel ve anlamlı geleneği yaşatmak ve bundan sonra namazlarını aksatmadan kılmaya gayret etmelerini sağlamak için bu yıl da 5. Sınıf öğrencilerimizle namaza başladık. “Artık büyüdüm ve zamanı geldi”  sloganıyla yola çıktığımız ve bu yıl 6.sını düzenlediğimiz Etkinliğimizi, 01 Kasım 2018 Perşembe günü Fevziye Camii’nde tüm 5.sınıf öğrencilerimizle gerçekleştirdik.
Değer Eğitimi öğretmenlerimizin desteği ile öğrencilerimiz okul mescitlerinde hazırlanarak kız öğrenciler beyaz başörtülerini erkek öğrenciler beyaz takkelerini taktılar. Servis araçlarımıza salavatlar eşliğinde bindik ve Fevziye Camiine doğru yola çıktık.
İzmit ilçe Müftüsü Süleyman KÜÇÜK, Başiskele ilçe Müftüsü Abdussamet ERKUL, Rize Eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Şevki YILMAZ, Cami İmam- Hatibi, anne-babalarımız ve cami cemaatinin yoğun ilgisiyle karşılandık. Salavatlar eşliğinde camiye girdik hepimiz çok heyecanlıydık. Başiskele müftümüz Abdussamet ERKUL bizi “güzel yavrularımız sayesinde camimiz bugün çocuk açtı” diyerek karşıladı.
Heyecanlı bekleyişimizi fark eden büyüklerimiz ilk önce bizleri hediyelerimizle buluşturdular. İlçe Müftülerimiz namazın ve gençliğin önemini bize anlattılar. Daha sonra Şevki YILMAZ Hocamız bizlere Salah (namaz) kelimesinin; Değer veren- Saygı duruşu-Koruyan ve dua yakarış olarak dört anlamını aktararak Rabbimizle kuracağımız en sağlam bağın namaz ile gerçekleşeceğini hatırlattı. Namazın bize her türlü nimeti bahşeden Allahımıza teşekkür O’na saygı duruşunun en güzel ifadesi olduğunu belirtti.
“Rabbimiz, bizi namazı devamlı kılanlardan eyle”.

1
2
3
4
14
6
7
8
9
10
10namaz kapak
11
12
13
15
16
17

Back to top