Nadide Anadolu Lisesi 10.sınıf öğrencilerimizin öncülüğünde "Deniz Yıldızı-Kilis" isimli bir kampanya başlatıldı.

Öğrencilerimizin sosyal sorumluluk projeleri içerisinde aktif olarak yer almaları, yardım ve destek çalışmalarını direkt olarak ihtiyaç sahipleri ile temas ederek yerine ulaştırmaları, tadilat, ihtiyaç sahipleri ile diyalog kurulması ve projenin tamamlanması aşamalarının hepsinde bil fiil görev alabilmeleri maksadıyla düzenlenen bir kampanyadır.

Bu proje kapsamında ihtiyaç sahibi bir bir aileyi ev ortamına kavuşturmayı hedefliyoruz. Kilis ilindeki eski tarihi evlerden birinin öğrencilerimiz ve katılımcı gönüllülerimiz aracılığıyla tadilatı ve tespit edilecek (mağdur, çadır kampta mukim, şehit ailesi vb.) muhtaç bir ailenin bu eve yerleştirilmesini ihtiva eden bu kampanya Nadide Okulları öğrenci, veli ve çalışanları ile MİKAV ve gönüllülerimizin desteği ile gerçekleştirilecektir. Kampanyaya nakit bağış ile katılabileceğiniz gibi satışı yapılarak (lojistik/taşıma maliyeti yüksek olduğu için) nakde dönüştürülebilecek 2. el ev eşyaları ile de katılım sağlayabilirsiniz. Proje hedefimiz 85.000-TL'dir.

Kampanyamız Ramazan ayı boyunca devam edecektir. Ramazan Bayramı’nın akabinde kampanya hesabında biriken bağış tutarının hedeflediğimiz miktara ulaşması halinde projenin kalan kısmı icra edilecek, aksi durumda süre uzatılacaktır.

Projenin ikinci etabında öncelikle Kilis merkezde irtibat kuracağımız yerel ekip vasıtasıyla ev temini gerçekleştirilecektir. Daha sonra gönüllü öğrenciler ile birlikte tadilat/yerleştirme sürecine dahil olunacaktır. Kampanya sonucunda alınacak olan evin tapusu MİKAV adına çıkartılacağı ve gerektiğinde farklı yeni ailelerin de faydalanabileceği bir yapıda olması nedeniyle proje uzun süre sürdürülebilecek bir hayır kapısı açacaktır. 

Nakdi bağışlarınız için aşağıdaki hesap numaralarını kullanabilirsiniz:
Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı
TR84 0020 6000 0603 4268 4100 02
Türkiye Finans Katılım Bankası
Lütfen açıklama kısmına “KİLİS” yazmayı unutmayınız

Back to top