Herkesin hava, kara, su kirliliği ile ilgili az çok bilgisi vardır fakat en az diğerleri kadar gürültü kirliliği de insanlığı tehdit etmektedir. eTwinning proje çalışmaları kapsamında bu ay 9.sınıflar olarak, gürültü kirliliğini inceledik. İnsanlar üzerinde olumsuz etki bırakan,

istenmeyen ve dinleyene bir anlam ifade etmeyen hoşa gitmeyen seslere gürültü denir. Gürültüye uzun süreli maruz kalma, rahatsızlık, uyku bozukluğu, kardiyovasküler ve metabolik sistem üzerindeki olumsuz etkilerin yanı sıra çocuklarda bilişsel bozukluk gibi çeşitli sağlık etkilerine neden olabilir. Birçok insan, gürültü kirliliğinin, kendileri de dahil, genel insan sağlığını etkileyen önemli bir sorun olduğunun farkında değildir. Tabii ki, gürültü kirliliğine kıyasla, hava kirliliği kaynaklı erken ölümler çok daha fazladır. Ancak, gürültünün yaşam kalitesi ve ruh sağlığı ile ilgili göstergeler üzerinde daha büyük bir etkisi olduğu görülmekte olduğunu öğrendik.
Toplantımızın sonunda bizler neler yapabiliriz diye konuşup, İngilizce bir quiz hazırladık. Quizi yapmak isteyenler için linki ekliyoruz. Gürültüsüz, sakin günler dileriz.
Noise Pollution Quiz by 9-A

QUIZ İÇİN TIKLAYINIZ...

Back to top