Özel Nadide Okulları öğrencilerinin, vatana, millete, ümmete faydalı olacakları meslekleri seçmelerine rehberlik etmek, kariyer planlarında doğru hedefi belirlemelerini sağlamak, meslek tercihlerindeki kararsızlığı azaltmak ve hayallerini

gerçekleştirmelerine yardımcı olabilmek için gerekli akademik ve psikolojik desteği vermeyi amaçlamaktadır. Bu minvalde meslek seçimi için hayati önem taşıyan bölüm tercihi arefesinde 10. sınıflarımızla Meslek Gözlem Deneyim Programı uygulanacaktır. Bu program ile öğrencilerimize her dönemde bir meslek olacak şekilde toplamda iki meslek ile ilgili gözlem yapma fırsatı sunulacaktır.
Öğrencilerimize 15 Ekim 2021 Cuma günü program hakkında bilgi verilmiştir. Akabinde meslek seçiminde kişilik tiplerine uygun mesleği seçebilmeleri için Holland Meslek Envanteri yapılmıştır. Öğrencilerimiz bireysel olarak envanter sonuçları ve ilgi duydukları meslekler ile ilgili Rehber öğretmenimiz Betül TOK ile görüşmüştür. Öğrencilerimizin oldukça heyecanlandığı programın yararlı ve eğlenceli geçmesini dileriz.

meslek1
meslek2
meslek3

Back to top