Günlerdir yapılan hazırlıklar sona ermiş ve tarih 26 Mart Cumartesi’yi göstermişti. Geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Action in English etkinliğimiz bu sefer minik öğrencilerimiz içindi.

İngilizce zümre öğretmenlerimizin organize ettiği bu etkinlik ile İngilizce konuşmanın tüm lezzetini tatmaya çalıştık. Üç ve dördüncü sınıf öğrencilerimizi kapsayan bu etkinlik öncesinde öğrencilerimiz Saat 09:45’te yaka kartlarını ve günün programını alarak üç farklı grup şeklinde güne başladılar.

"Broken Words" etkinliğinde farklı kategorilerdeki farklı kelimeleri bulmaya çalışan öğrencilerimiz, "Memory Game" de ise kendilerine gösterilen resimleri hafızalarında tutup İngilizce olarak karşılıklarını yazmaya çalıştılar. "Pass the Message" etkinliğinde iki guruba ayrılıp kulaktan kulağa İngilizce cümleyi doğru iletmeye çalıştılar, "Music Time" etkinliğinde sahneye çıkıp karaoke yaptılar. "Key Words" etkinliğinde ortak özellikleri verilen resimlerde gizli anahtar kelimeleri bulmak için yarıştılar. Kelime türetmeden tekerleme ezberlemeye, yönergede yazan eylemleri gerçekleştirmeden istenilen resmi doğru çizmeye kadar birçok etkinliğin yer aldığı günün son çalışması "Crazy Jungle" bir hayli hareketli ve eğlenceli geçti. Grup halinde sırasıyla bu eylemleri gerçekleştiren öğrenciler, her başarıyla tamamlanan görevden sonra resimlerini yapabilmek için farklı malzemeler kazandılar. Kazandıkları malzemelerle verilen yönergedeki doğru resmi yapmaya çalıştılar. Ayrıca öğrencilerimizin isimlerinden oluşan bir pano hazırladık ve Türkçe konuşana değil, İngilizce konuşmaya çalışan ve "Surprise Box" köşemizden ekstra görev alan öğrencilerin isimlerinin yanına birer "Well done" astık. Gün sonunda etkinliklerde gösterilen performanslara ve alınan "Well done" kartlarına göre her iki gurupta da günün birincisini belirledik. Buna göre en fazla çaba gösteren öğrencilerimiz 3. Sınıflarımızdan Z. Dide YURTOĞLU ve 4. Sınıflarımızdan Meryem OCAK oldu. Minik ödüller kazanan bu öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Saatlerimiz 14.45’te gösterdiğinde velilerimizin de katılımı ile her öğrencimiz katılım sertifikası aldı. Eğlence ve İngilizce dolu bir "Action in English" aktivitesini daha başarılı bir şekilde tamamladık. Gün boyu İngilizce konuşmaları ve etkinlikte bize yardımları ile destek veren mezun öğrencilerimiz Hannenur AÇIKGÖZ, Mümine HATİPOĞLU ve Hande YELER’e de katkılarından ötürü çok teşekkür ederiz.

6
10
12
13
18
20
21
23
24
25
1
5

Back to top