"Çocuklarınız 7 yaşına gelince onlara namazı öğretiniz, 10 yaşına gelince bıkmadan usanmadan ibretli söz ve kıssalarla onlara namazı anlatınız.

" Osmanlı döneminde de tıpkı sünnet merasimleri gibi namaza başlama törenleri yapılır, namaza başlayan çocuğa güzel elbiseler giydirilip hediyeler verilirdi. Bu güzel ve anlamlı geleneği yaşatmak ve bundan sonra namazlarını aksatmadan kılmaya gayret etmelerini sağlamak için bu yıl da 5. Sınıf öğrencilerimizle namaza başladık.

“Artık büyüdüm ve zamanı geldi”  sloganıyla yola çıktığımız Etkinliğimizi, 24 Aralık 2015 Perşembe günü tüm 5.sınıf öğrencilerimizle gerçekleştirdik. Bu yıl 3.sünü düzenlediğimiz etkinliğimize Başiskele İlçe Müftülüğü ev sahipliği yaptı. Değer Eğitimi öğretmenlerimiz hazırlıkları tamamlamıştı. Heyecanla beklenen gün geldiğinde öğrencilerimiz okul mescitlerinde toplandılar. . Kız öğrenciler beyaz başörtülerini erkek öğrenciler beyaz takkelerini takıp, “namazı ikame et” tişörtlerini giydiler. Servis araçlarımıza salavatlar eşliğinde bindik ve Başiskele camiine geçtik. Camide İL Müftüsü Yusuf DOĞAN, Başiskele Müftüsü Abdussamet ERKUL, cami İmam- Hatibi, anne-babalarımız ve cami cemaatinin yoğun ilgisiyle karşılandık. Salavatlar eşliğinde camiye girdik hepimiz çok heyecanlıydık. Başikele İlçe Müftüsü Abdussamet ERKUL bizleri “güzel yavrularımız sayesinde camimiz bugün çocuk açtı” nidasıyla karşıladı. Ardından İL Müftüsü, bizlere namazın ve gençliğin önemini anlatan, akıllarımızdan silinmeyecek bir konuşma yaptı. Vakit hızla ilerliyor öğle ezanları okunuyordu. Sıra hediye kısmına gelmişti. Bizim için hazırlanan hediyeleri görünce sevincimiz katlandı. Cami içerisinde hazır bulunan büyüklerimizin, öğretmenlerimizin anne-babalarımızın ellerinden hediyelerimizi de aldıktan sonra, bundan sonra namazlarımızı aksatmadan kılabilmek için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğimize söz verdik  Cemaatle öğlen namazlarımızı da kıldıktan sonra yine salavatlar eşliğinde camiden ayrıldık. “Rabbimiz, bizi namazı devamlı kılanlardan eyle” amin.

onyasnamaz_8
onyasnamaz_9
onyasnamaz_10
onyasnamaz_11
onyasnamaz_12
onyasnamaz_13
onyasnamaz_14
onyasnamaz_15
onyasnamaz_16
onyasnamaz_17
onyasnamaz_1
onyasnamaz_5
onyasnamaz_6
onyasnamaz_7

Back to top