“Allah’a yaklaşmaya vesile arayın.”

Maide:35 Ayetinin ilham kaynağı olduğu faaliyetlerimizden biri de “10 Yaşındayım, Namaza Başlıyorum” etkinliği çerçevesinde namaz platformu etkinliği oldu. Etkinlik çerçevesinde yazar Mustafa Yazgan Hoca’mızı ağırladık. 3. ders saatinde 4 ve 5.sınıf öğrencilerimiz; 5. ders saatinde de 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz “namaz ve ideal gençlik” konulu konferansı hocamızın tabiri ile “bir liseli, bir üniversiteli gibi” dinlediler.

Hoca’mız, konuşmasında namazın beden ve ruh sağlığımıza faydalarından, namazın kurtuluş reçetemiz olmasından bahsetti. Osmanlı döneminde tıpkı sünnet merasimleri gibi namaza başlama törenlerinin yapılması geleneğini okulumuzda yaşatıyor olmamızdan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Hoca’mızın ilerleyen yaşına rağmen performansından ve “torunlarım” hitabından mest olan öğrencilerimiz, konferans sonrası hocamıza sarılarak sevgi gösterilerinde bulundular.

Mustafa Yazgan Hoca’mız da bundan sonra sık sık ziyaret edeceği müjdesiyle okulumuzdan ayrıldı. Programa katılan 4.sınıf öğrencilerimiz de seneye kendilerini bekleyen “10 Yaşındayım, Namaza Başlıyorum” etkinliğinin heyecanını şimdiden yaşamış oldular. Programımıza katılan Mustafa Yazgan Hoca’mıza çok teşekkür ediyor, nice hizmetleri için sağlıklı ve uzun yıllar temenni ediyoruz. Dualarımız, öğrencilerimizin kötülüklerden ve hayâsızlıklardan koruyan namazlarını hiç bırakmadan kılmaları içindir.

namazplatformu_3
namazplatformu_4
namazplatformu_5
namazplatformu_6
namazplatformu_7
namazplatformu_1
namazplatformu_2

Back to top