Adını Yunanca’da çevre sözcüğünün ilk harfinden alan pi(π) sayısı, bir dairenin çevresinin çapına bölünmesi sonucu elde edilen bir sayıdır.

Dünyada her yıl 14 Mart, matematikçiler tarafından Dünya Pi Günü olarak kutlanır. Okulumuzda da bu yıl 5. Kez düzenlenen Pi Günü Etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Çeşitli aktivitelerle kutladığımız “Pi Günü”, okul koridorunu adeta “Pi Sokağı”na dönüştürdü. Öğrencilerimizin hazırlamış olduğu birbirinden lezzetli “Pi Pasta”ları ilgi çekti.

Çeşit çeşit pastanın her birinde pi sembolü yer alıyordu. Görüntü ve lezzetleriyle büyüleyen Pi Pastalarımız afiyetle yendi. Pi-Corn etiketiyle sunduğumuz patlamış mısırın enfes kokusu okulumuzu sardı. Pi Sergimiz ise öğrencilerimizin “pi” sembollerinden ürettiği eşsiz bir görsel şölene dönüştü. Işıklı panolar ve rengarenk tablolar dikkatleri çekti. “Pi Yap-Boz”, “Pi Hafıza Oyunu” ve “Pi Dart” da öğrencilerimizin eğlencesine eşlik eden oyunların bir kısmıydı. Pi Etkinliklerine doyamayan öğrencilerimiz “pi” sayısının kendileri için artık özel bir öneme sahip olduğu farkettiler.

5
6
7
8
9
1
2
3
4

Back to top