6. sınıf Fen Bilimleri ilk ünitesi birbirinden farklı modelleme çalışmasıyla eğlenceli bir şekilde sonlandırıldı.

Bu süreçte solunum sistemi modelleme, kemik yapısının incelenmesi, eklemlerin önemi ve kalbimizin odacıklarını inceleyerek daha kalıcı bilgiler edindik. Öğrencilerimiz, destek hareket sisteminde kemiklerimizin yapısını öğrendikten sonra ona sertlik veren ve güçlü kılan besin maddelerini yemelerinin gelişim çağında ne kadar önemli olduğunu fark etti.

Süt ve süt ürünleri, et, yumurta gibi hayvansal gıdaların içindeki besin maddelerinin kemiklerimizin yapısına katılıp güçlendirdiğini geçen yıl Fen Bilimleri dersinde öğrenmişlerdi. Bu sene öğrendiklerimizin de ışığında kemikleri bir hafta sirkeli suda beklettik ve sertlik veren bu yapının sirkeli suya geçmesinin ardından kemiğin yumuşadığını gözlemledik. Daha güçlü kemikler için artık daha düzenli besleniyoruz. Sistemlerin bir arada uyum içinde çalıştığını bilen öğrencilerimiz, bir sonraki konuda soluk alıp verme ve bu esnada çalışan yapı ve organları model üzerinde gördüler. Anlaşılması zor olan soluk alıp verme olayını kendi yaptıkları modellerle uygulamalı bir şekilde daha kolay kavradılar.

Laboratuvar derslerinde kalp yapısını gözlemleyerek Yüce Yaratıcımıza bir kez daha şükrettiler. Muhteşem düzende bizleri hatırlanmaya değer bir şey değilken hatırlayan, yokluktan varlığa, mikrodan makroya hicret ettiren, El-Fâtır olan Allah'ın yaratma sanatına hayran kaldılar..

6
7
8
9
10
11
12
13
1
2
3
4
5

Back to top