Tarihi araştırmalar Mangala Oyunu'nun Sakalar, Hunlar ve Göktürkler döneminde oynandığını göstermektedir.

Kültürümüzün eşsiz parçalarından biri olan mangala hakkında araştırmacı Philip Townshend şöyle demiştir: "Bir toplumda, insanlarda en çok beğenilen ve örnek alınan niteliklerden kurnazlık, uyanıklık, önceden görme, esneklik, direnme, sağgörü ve bellek Mangala oyunuyla ilgilidir".

Mangala oyununun bu kadar çok yönünün olması ona olan ilgimizi artırdığı için sene başında mangala masalarımızı öğrencilerimizin kullanımına sunmuş idik. Matematik zümresinin akıl oyunları köşesinin en ilgi duyulan ve masalarının hiç boş kalmadığı Mangala oyununu nerdeyse tüm öğrencilerimiz öğrendiler.

Matematik Zümresi olarak bu eşsiz oyunu çocuklarımıza daha da sevdirmek ve çocuklarımızın gelişimlerine katkıda bulunması amacıyla 7.sınıflarımız arasında turnuva düzenledik Toplam 32 öğrencimizin katıldığı turnuvada öğrencilerimizi 8’er kişilik gruplara ayırdık. Yarı finalde,tüm rakiplerini yenen Zeynep Serra AYKAN(7/C)-Mustafa EKİZ(7/C), Mustafa Emre ŞENLİKOĞLU(7/A)-Hasan Faruk KÖSE(7/B) eşleşmeleri bizleri final heyecanına bir adım daha yaklaştırdı. Ve en sonunda finale kalan ve rakibi Mustafa Emre ŞENLİKOĞLU’nu yenen Zeynep Serra AYKAN kızımız turnuvanın şampiyonu oldu. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Turnuvaya katılan tüm öğrencilerimize gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

5
6
7
1
2
3
4

Back to top