Bu hafta okulumuzda üçüncüsünü düzenlediğimiz “MİLLİ KÜLTÜRÜMÜZ” etkinliği renkli görüntülerle gerçekleştirildi. Kadim kültürümüzü; geleneksel sanatlar, yöresel kıyafetler, geleneksel çalgı aletlerimiz ve yöresel lezzetler başlıkları altında tanıtmaya çalıştığımız etkinlikte günlük yaşamın izlerini taşıyan bir köşemiz de yer aldı.

Öğrencilerimizin merakla bekledikleri geleneksel lezzetlerimizden Osmanlı macunu ise Müdür Yardımcısı Ramazan MAVUŞ’ un hem sunum hem de anlatımı etkinliğimize renk kattı. Osmanlı padişahlarımızdan yirmisinin ismini ezbere söyleyene ücretsiz verilen Osmanlı macun standının önünde kuyruk hiç eksik olmadı.
Öğrencilerimiz hazırladığımız kilim tezgâhlarında el emeğinin önemini kavrarken her ilmek atışı ile ortaya çıkan desenleri ise hayranlıkla izledirler. Seramik boyama standında ise öğrencilerimiz akrilik boyaları, sabırlı fırça darbeleri ile renklendirip ortaya rengârenk fincanlar ve süs eşyaları çıkarttılar. Türkiye Lezzet haritası ile oluşturduğumuz “Lezzetini Seç“ panosunda öğrencilerimiz beğendikleri yöresel lezzetler için oy kullanarak bir sonraki ayın yemek menüsüne teklifte bulundular.
Etkinlik haftamız Müzik öğretmenimiz Furkan Kayaoğlu’nun öncülüğünde düzenlenen geleneksel çalgı aletlerimiz ile son buldu. Yaylı, üflemeli ve vurmalı çalgı aletlerimizden; davul, def, keman, zurna, mey ve ney aletleri tanıtılarak her birine ait kısa dinletilere 5 ve 6. Sınıf öğrencilerimiz eşlik etti. Melodilerini tanıdıkları parçalara eşlik eden öğrencilerimiz, programdan Mehter Marşı eşliğinde uğurlandılar.
Geçtiğimiz bir haftada içinde, sahip olduğumuz kültürel zenginliğimizi öğrencilerimize aktardığımız etkinlikler aynı zamanda kadim kültürümüze ait her bir zenginliğe sahip çıkarak onları devam ettirme sorumluluğumuzu da bizlere hatırlatmış oldu.

lezzet2
lezzet3
lezzet4
lezzet5
lezzet6
lezzet7
lezzet8

Back to top