Okulumuzda gerçekleştirdiğimiz etkinliğimiz kapsamında 1000 yıllık geçmişe sahip dilimizi aktardığımız harflerimizle bir yolculuğa çıktık. Hayrat Vakfı Kocaeli Temsilcisi olan misafirimiz Sayın Muhammed Kürşat Sucuoğlu’nun sunumuyla  öğrencilerimiz Osmanlı Türkçesi hakkında bilgi sahibi oldu. Kürşat Bey’in aktardıkları ile, Arap harflerinin Talas Savaşı sonrası Türk- İslam dünyasında kullanılmaya başlanan serüvenine tanık olduk.

Karahanlı Devleti'nden  Osmanlı Devleti'ne kadar Türkçemizi kağıda aktardığımız alfabenin başka bir dil olmadığı örneklerle ortaya kondu.Kütüphanelerimizde bulunan yazma eserlerin ancak 3’te 1’inin tasnif edildiği bilgisi geçmişimize ve tarihimize gösterdiğimiz ilgiyi gözler önüne serdi. Kendi kaynaklarımıza ise yabancı çevirilerden ulaşıyor olmamız, Osmanlı Türkçesine sahip çıkmadaki tembelligimiz ve ataletimizin en bariz göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır.
Gerçek tarihimizi anlatan orjinal kaynaklarımız karşısındaki durumumuzu yaşayarak ögrencilerimize anlatmak için en yakın zamanda istanbul Millet ve Süleymaniye Kütüphanelerini ziyaret edeceğimiz bir gezi düzenleyerek dil, tarih ve kültür bilincini arttırma hedefimizi ortaya koyarak konferans sona erdi.

x2
x3
x4
x5
x1

Back to top