Bizler daima kendimize örnek alacak kişiler arar ve onların yaptıklarından feyz alarak daha iyilerini yapmak yolunda ilerlemeye çalışırız. Tüm arayışımız ve çabamız ihtiyaç duyduğumuzu bize hissettirecek “doğruyu” bulmak üzeredir. İşte bizde NADİDE ORTAOKULU olarak bu minval üzere çabamızı göstererek öncü ve önder şahsiyetlerin hayatlarını araştırarak doğru izleri takip ediyoruz.

“Bilge kral” lakabını almayı hak etmiş, Bosnalı Müslümanlara umut ışığı olmuş ALİYA İZZET BEGOVİÇ'i tanımak, hayatından ve mücadelesinden kendimize dersler almak üzere bir proje başlattık. Örnek almak için sevmek, sevmek için de tanımak gerek diyen 7. Sınıf öğrencilerimiz, hazırlamış olduğu stantta bizlere Aliya İzzet BEGOVİÇ’ in hayatı ve eserleri hakkında bilgiler verdiler. Konferans salonunda devam eden programımızda Kocaeli Üniversitesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali CANÇELİK bizlere Aliya’nın neden iyi bir insan, iyi bir öğrenci, iyi bir devlet başkanı, iyi bir komutan olduğunu anlattı.
Aliya bize bir Müslüman olarak durmamız ve bakmamız gereken yeri anlatmaktadır.  Örnek şahsiyetlerin hayatlarından bize kalanları anlayabilmek dualarımızla…

aliya 1
aliya 2
NDD_5918
NDD_5920
NDD_5922
NDD_5926
NDD_5928
NDD_5929
NDD_5941
NDD_5951

Back to top