Merhaba, ben Aslı 12 yaşındayım. Küçük kardeşim Aylin, annem ve babamla bir köyde yaşıyoruz. Ocak ayındayız köyümüzde ocak ayı çok soğuk geçer. Bir gün kardeşim Aylin’le okula gitmek için kalkmıştık. Yazın olduğu gibi kuşların cıvıltısı gelmiyordu.

Mutfaktan mis gibi tost kokusu geliyordu. Annem bize kahvaltı hazırlamıştı. Yatağımdan doğruldum ve havanın ne kadar soğuk olduğunu az çok anladım. Çünkü çok üşümüştüm. Hemen abdest alıp sabah namazını kıldım. Panduflarımı ve hırkamı giyip mutfağa gittim, kardeşim Aylin kalkmıştı. Hemen bana sarıldı ve dedi ki: “ Ablacım biliyor musun bu sabah kahvaltıyı annemle ben hazırladım.” Annem melisa çayı da yapmıştı burnuma kokuları geldiği için hemen anlamıştım. Kardeşime “Aferin.” dedikten sonra sofraya oturdum. Babam bana bakıyordu “Bir şey unutmadın mı?’’dedi.
Bende hemen fark ettim. Babama sarılmayı unutmuştum. Hemen sarıldım ve kahvaltıya başladık. Hemen giyinip okula gittik. Dışarı bir çıktım ki ne göreyim kar yağmış ve dizime kadar geliyor.
Kardeşimle beraber zor da olsa okula yürüdük. Kardeşim birinci sınıfa gidiyor. Aylin’i ilkokula bıraktım ben de ortaokula gittim. Arkadaşlarım okula yeni geliyordu. Beraber çantalarımızı sınıfa bırakıp kar oynamak için dışarı çıktık. Okulun arka bahçesine baktığımda aslında kimsenin yeni gelmediğini herkesin arka bahçede kar oynadığını gördüm. Ben de onlara katıldım. O gün öğretmenimizin hasta olup gelmeyeceğini öğrendik. O gün bize Sümeyye adlı bir öğretmen baktı. Tüm gün kar oynadık. Akşam oldu artık eve gitme vakti gelmişti. Kardeşimi okuldan alıp eve gittim. Ödevlerimi yaptım akşam yemeğini yedim ve yattım. Çok erken yattım çünkü o gün çok yorulmuştum.

Back to top