Hikaye küplerimizden bize kalan kelimler:’   güneş,sallanan sandalye,kızgın baba,toprak kazmak,tohum ekmek’ kelimelerini de kullanarak bir hikaye yazınız.

Merhaba bugün size bir anımı anlatacağım. Babaanem bir kaç ay önce öldü ve ölmeden önce bana 'çatı katı' dedi. Siz daha çok merak etmeden anlatayım. Sabah güneşin ilk ışıklarında çatıya çıktım orada sallanan bir sandalye, kıyafetler ve kitaplar vardı.

Sandalyenin yanında üstünde çok gizli yazan bir kutu vardı. Tam açacaktım fakat babamın kızgın sesini duydum : 'İn çabuk oradan! ' diye bağırdı korkup indim ama daha çok meraklandım.Akşam herkes uyuduğunda çıkıp kutuyu açtım içinden bir not çıktı orada: 'Sevgili torunum, bu notu okuyorsan ben ölmüşümdür, bu tohumları yarın toprağa ek sonra hazine çıkacak.'   Ben de toprağı kazıp tohumu ektim ve bir ay sonra bir ağaç oldu. Eee hani benim hazinem…Bu işten pek de bir şey anlamamıştım.
Sonra notun devamı olduğunu gördüm: ‘Notun devamının olduğunu ağaç olunca mı anladın güzel torunum,ağaç en güzel hazinedir.’ Anladım ki babaannem bana bir ders vermek istemiş  haklı da. Ağaç doğaya ve insana en iyi hazinedir. O günden sonra hep doğaya yararlı şeyler yaptım.

Back to top